Diabet zaharat dublu (diabet zaharat hibrid)


General sau altele | Endocrinologie şi Metabolism | Diabet zaharat dublu (diabet zaharat hibrid) (Disease)


Diabetul de tip 3, de asemenea, mentionat ca Diabetul dublu sau Diabetul hibrid sau Diabetul 1 ½, este o tulburare mult mai de temut decat cel de tip 1 si diabetul de tip 2. Mai dificil de diagnosticat si in mod semnificativ mai provocator pentru a fi tratat, diabetul de tip 3 ar putea afecta pe oricine, indiferent de varsta.

Cauze si factori de risc

De-a lungul anilor, cazurile raportate de diabet de tip 3 au escaladat in mod semnificativ. In aceasta conditie, persoana are, de asemenea, simptome suplimentare de diabetului de tip 1 si 2. Oamenii de stiinta, de asemenea, cred ca tipul 3 creste riscul de boala Alzheimer.

Diabetul zaharat dublu este o conditie in care pacientul are simptome de diabet de tip 1 si 2 .

Diabetul zaharat dublu apare atunci cand un diabetic de tip 1 incepe dezvolta rezistenta la insulina pe care o ia. Pacientii supraponderali cu diabet zaharat de tip 1 au cel mai mare risc de a dezvolta aceasta tulburare. Tulburarea, in general, se dezvolta treptat, si in principal se manifesta ca o nevoie tot mai mare de insulina pentru a controla mai mult nivelul de glucoza.

Diagnostic si Tratament

La pacientii cu diabet zaharat de tip 2 tulburarea este diagnosticata cu detectarea anticorpilor impotriva celulelor din pancreas care fac insulina (celule beta). Se estimeaza ca 15-20% dintre adolescenti cu diabet zaharat de tip 2 au de fapt diabet dublu. La pacientii cu diabet zaharat de tip 1, mentinerea unei greutati sanatoase este cel mai bun mod de a evita aceasta tulburare.

Mai multa insulina este necesara pentru a controla nivelul de glucoza. Adaugarea de insulina este necesara pentru a controla nivelul de glucoza. Valorile crescute ale glucozei provoaca cresterea urinara (poliurie), cresterea poftei de mancare (polifagie), setea crescuta (polidipsie), vedere incetosata, oboseala, si pierderea in greutate.

Diabet zaharat de tip 3 este o noua boala descoperita, diagnosticarea si tratamentul nu este disponibila. Oamenii de stiinta si cercetatori lucreaza pentru un progres major in acest domeniu, care poate ajuta oamenii sa lupte cu complicatiile diabetului zaharat de tip 3.

...