Supradozaj de droguri


General sau altele | Medicină de urgență | Supradozaj de droguri (Disease)


Descriere

Supradoza de droguri pe termen lung (sau pur si simplu supradozajul) descrie ingestia sau punerea în aplicare a unui medicament sau a altor substante în cantitati mai mari decât cele recomandate. Un supradozaj poate duce la o stare toxica sau deces.

Simptomele si semne de intoxicatie, precum si istoria din jurul evenimentului poate fi utilizata pentru a determina drogurile ofensatoare.

Cauze si factori de risc

Un supradozaj apare atunci cand o masa toxica (otravitoare) de un medicament sau medicamente este luat. Substantele care pot provoca daune prea multe atunci când se administreaza include alcool, baza de prescriptie medicala si medicamente peste tejghea, droguri ilegale si unele remedii pe baza de plante. Toleranta unei persoane la supradozajul variaza in functie de varsta, starea de sanatate, cum substanta a fost consumata si de alti factori. Organismul de multe ori se vindeca (cu sau fara tratament).

Cu toate acestea, moartea este un risc, în unele cazuri. Acest lucru poate fi instantaneu sau poate urma mai încet în cazul în care organele sunt permanent deteriorate.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul în caz de supradozaj poate fi pe termen scurt sau poate implica un tratament in curs de desfasurare (de exemplu, în caz de auto-vatamare sau tentativa de suicid).

Utilizare eronata neintentionata pot include erori de dozaj cauzate de incapacitatea de a citi sau de a întelege etichetele produselor. Supradoze accidentale poate fi, de asemenea, rezultatul a peste-baza de prescriptie medicala, esecul de a recunoaste un ingredient din drogul activ, sau ingestia involuntara de catre copii. O supradoza accidentala comuna la copiii mici implica multi-vitamine care contin fier. Fierul este o componenta a moleculei de hemoglobina din sange, folosita pentru a transporta oxigenul la celulele vii. Atunci când luate în cantitati mici, de fier permite organismului de a reface hemoglobina, dar în cantitati mari provoaca dezechilibre grave pH-ului în organism. Daca acest supradozaj nu este tratat cu terapia chelatoare, poate duce la moarte sau coma permanenta.

...