Supradozaj de blocanţi ai canalelor de calciu


General sau altele | Medicină de urgență | Supradozaj de blocanţi ai canalelor de calciu (Disease)


descriere

Blocantele canalelor de calciu sunt utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, angina pectorala, si ritmuri anormale ale inimii (de exemplu, fibrilatie atriala, tahicardie supraventriculara paroxistica).

De asemenea, poate fi utilizat dupa un atac de cord, mai ales în rândul pacientilor care nu pot tolera medicamente beta-blocante, au fibrilatie atriala, sau necesita tratament pentru angina pectorala. Spre deosebire de beta-blocante, BCC nu s-au dovedit a reduce mortalitatea sau atacuri de cord suplimentare, dupa un atac de cord.

BCC sunt la fel de eficace ca inhibitori ai ECA in reducerea tensiunii arteriale, dar acestea nu pot fi la fel de eficace ca inhibitori ai ECA în prevenirea insuficientei renale cauzate de hipertensiune arteriala sau diabet zaharat.

Când diltiazem (Cardizem) sau verapamil (Calan, Isoptin) sunt date la persoanele cu insuficienta cardiaca, simptomele de insuficienta cardiaca se pot agrava, deoarece aceste medicamente reduc capacitatea inimii de a pompa sange. Simptomele de supradozaj de CCB includ: confuzie, scaderea tensiunii arteriale, ritmului cardiac lent, lesin, probleme de respiratie, coma, convulsii, moarte.

Cauze si factori de risc

Cele mai frecvente efecte secundare ale BCC sunt constipatie, greata, dureri de cap, eruptii cutanate, edem (umflare a picioarelor cu lichid), tensiune arteriala scazuta, somnolenta, si ameteli. Disfunctie hepatica si cresterea peste dinti a gingiilor poate sa apara, de asemenea,.

Supradoza poate sa apara accidental sau intentionat, supradoza severa poate duce la presiuni sanguine foarte mici, a ratelor reduse de cord si moarte. Medicamente comune în aceasta categorie sunt: amlodipina (Norvasc), Diltiazem (Cardizem, Dilacor), Nifedipina (Adalat, Procardia), Verapamil (Calan, Isoptin, Verelan). Ingestia accidentala chiar si o pastila de catre un copil poate fi foarte grava si intervalele de executare la moarte care necesita atentie imediata medial. ...