Osteită alveolară (durere după extracţia dentară)


Gura | Odontologie | Osteită alveolară (durere după extracţia dentară) (Disease)


Osteita alveolara, este o complicatie dureroasa al procesului vindecare dupa o extractie dentara care duce la expunerea spatiului in care dintele a fost anterior situat.

Simptomele includ halitoza, un gust fault in gura, durere la nivelul gurii agravata. Daca este lasata netratata poate duce la o infectie bacteriana a osul maxilar. Tratamentul include adesea medicamente pentru durere, antibiotice, si o procedura pentru a acoperi osul expus cu tifon, medicamente, sau un invelis special pentru a promova vindecarea.

Cauze si factori de risc

Osteita alveolara apare atunci cand cheag de sange de protectie care se formeaza la locul de extractie dentara cade, este deteriorat, sau se dizolva. Acest lucru expune osul si provoaca disconfort sever. Soclu uscata apare la 3% pana la 5% din extractiile dentare.

Unele persoane pot fi mai susceptibile pentru aceasta afectiune. Acestea includ persoanele care:

(1) fumeaza

(2) au igiena orala precara

(3) au molarii de minte extrasi

(4) au trauma mai mare decat de obicei mai in timpul interventiei chirurgicale de extractie dentara

(5) utilizeaza pastile anticonceptionale

(6) au o istorie de osteita alveolara

Diagnostic si Tratament

Osteita alveolara este o conditie dureroasa care necesita un tratament prompt de catre un medic dentist sau chirurg oral, mai ales atunci cand osul este vizibil. Tratamentul adecvat rezolva, de obicei, durerea asociata cu conditia si promoveaza vindecarea la locul de extractie dentara.

Durerea de osteita alveolara, de obicei, dureaza 24-72 de ore. Nu exista nici un tratament real pentru osteita alveolara, aceasta este o conditie limitatoare care se va imbunatati si disparea cu timpul, dar anumite interventii pot reduce in mod semnificativ durerea in timpul unui episod de osteita alveolara.

...