Sângerare uterină disfuncţională


Pelvis/Bazin | Urologie | Sângerare uterină disfuncţională (Disease)


Descriere

Hemoragia uterina disfunctionala se manifesta prin sangerari anormale ale tractului genital cu sediul în uter si este gasit în absenta patologiei structurale demonstrabile sau organice.

Simptomele de sangerare uterina disfunctionala includ perioadele de absenta, perioadele menstruale neregulate, sângerari menstruale abundente, si perioadele menstruale dureroase.

O femeie cu sangerare uterina disfunctionala are sângerari vaginale anormale, care nu sunt cauzate de o leziune sângerata în uter. Sângerarea uterina disfunctionala este o conditie comuna. Sângerare menstruala normala ar trebui sa dureze aproximativ 5 zile, dar variaza de la 3 la 7 zile. De obicei, perioade care dureaza mai mult de 7 zile sunt anormale. Pierderea normala de sânge menstrual este într-o perioada este de 30 cc (2 linguri) la 250 cc (1 ceasca).

Cauze si factori de risc

Acesta este, de obicei din cauza unor dereglari hormonale: nivelurile reduse de progesteron cauzeaza niveluri scazute de pgf2 alfa si cauzeaza menoragia; nivelul crescut de tesut activator de plasminogen (o enzima fibrinolitica) duce la fibrinoliza mai multa.

Esecul de a ovula este cea mai frecventa anomalie de hormon gasita la pacientii cu hemoragie uterina disfunctionala.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru sângerare uterina disfunctionala poate include suplimente de fier, suplimente de vitamine, terapie hormonala, contraceptivele orale, dilatarea si chiuretaj, si histerectomie.

...