Distimie


Cap | Psihiatrie | Distimie (Disease)


O persoana cu distimie sau tulburare distimica are un tip de depresie. Distimia este o forma usoara de depresie, dar cronica.

Fiind o boala cronica, suferinzii pot experimenta simptome mai multi ani inainte de a fi diagnosticati, in cazul in care diagnosticul este pus. Ca urmare, ei pot crede ca depresia este o parte a caracterului lor, astfel incat acestea nu pot discuta simptomele lor cu medicii, membrii de familie, sau prietenii.

Cauze si factori de risc

Depresia este o tulburare de dispozitie care implica corpul unei persoane, starea de spirit, si gandurile. Ea poate afecta si perturba mancatul, dormitul, sau modul de gandire, si nu este acelasi lucru ca nefericirea sau intr-o stare de spirit negativa, nici nu este un semn de slabiciune personala sau o stare care poate fi eliminata voit.

Distimia are un numar de caracteristici tipice: stima de sine scazuta, si o capacitate redusa de placere. Grade usoare de distimie poate duce la evitarea stresului pentru a evita esecul. In cazurile mai severe de distimie, persoana se poate retrage chiar din activitatile de zi cu zi, gasind, de obicei mica placere in activitatile obisnuite si timp liber.

Diagnostic si Tratament

Oamenii cu o boala depresiva nu se pot recupera si trata singuri. Tratamentul este de multe ori necesar si de multe ori crucial pentru recuperare.

Diagnosticul de distimie poate fi dificil din cauza naturii subtile a simptomelor si pacientii de multe ori le pot ascunde in situatii sociale facand o provocare detectarea simptomelor.

In plus, de multe ori distimia are loc la acelasi timp cu alte tulburari psihologice, care adauga un nivel de complexitate in determinarea prezentei distimie, mai ales ca exista adesea o suprapunere in simptome. Psihoterapia este adesea eficace in tratarea distimiei. Modalitati diferite s-au dovedit a fi benefice.

...