Laceraţie a urechii (tăietură a pielii)


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Laceraţie a urechii (tăietură a pielii) (Disease)


Descriere

Laceratii la ureche poate implica pielea, tesuturile grase sau fibrocartilaginous de pavilionul urechii, sau orice combinatie a acestora. Artera temporala superficiale si posterioara auricular artera asigura alimentarea cu sânge a urechii.

Simptomele de o sfâsiere includ durere, sângerare, umflaturi, vânatai si la piele. Agravarea roseata, umflaturi, si sensibilitate în jurul valorii de un sfâsierea sunt semne ale unei infectii a pielii, numita celulita.

Cauze si factori de risc

O persoana cu o sfâsiere are o taietura, sau lacrima, în piele, cauzata de o accidentare. Laceratii poate implica, de asemenea, structuri care se afla sub piele, cum ar fi muschii, tendoanele, vasele de sange si nervii,. Atunci când medicul evalueaza o sfâsiere ureche, va fi important pentru a determina daca rupturilor a deteriorat cartilajului în ureche.

Diagnostic si Tratament

Când reparat în mod corespunzator, rani la ureche vindeca in general bine din aceasta cauza ofertei generoase de sânge dubla. Un singur pedicul vascular, care contine superioara ramura auricular din artera temporala superficiale, poate oferi furniza suficient sange pentru intregul ureche. Tratamentul poate include repararea rupturilor cu suturi.

În cazul în care cartilajul este implicat suturi absorbabile sunt plasate în cartilaj pentru a repara defectul. Laceratii complicate ureche poate necesita reparatii chirurgie plastica. Laceratii Ureche ar trebui sa fie reparate în termen de 12 de ore pentru a preveni infectia. În timp ce de asteptare pentru tratament sfâsierea poate fi curatat cu jet de apa si acoperit cu tifon sau cu o cârpa curata. Presiune pe rana poate fi aplicat pentru a opri sangerarea. O lovitura tetanosului poate fi necesara în cazul în care ultima a fost împuscat mai mult de 5 ani pentru o rana murdar sau mai mult de 10 ani pentru o rana curata.

...