Epicondilită medială (cotul jucătorului de golf)


Braț | Ortopedie | Epicondilită medială (cotul jucătorului de golf) (Disease)


Cotul jucator de tenis, sau epicondilita mediala, este o stare inflamatorie a epicondilul medial al cotului.

Doua tipuri comune de epicondilita sunt cotul tenismenului si cotul jucatorului de golf. Cotul jucatorului de tenis este, de asemenea, cunoscut sub numele de epicondilita laterala, care este un prejudiciu de la suprasolicitarea zonei laterale epicondilul de la sfarsitul osului cotului. Cotul jucatorului de golf (epicondilita mediala) este un prejudiciu datorat suprasolicitarii similare cu cotul tenismenului, dar in acest caz, prejudiciul se produce in zona mediala (interior) epicondilului.

Cauze si factori de risc

Antebratul anterior contine mai multi muschi care sunt implicati in flexia degetelor si incovoierea si indoirea incheieturii mainii. Tendoanele acestor muschi se impreuneaza intr-o teaca tendinoasa comuna, care este introdusa in epicondilul medial al humerusului la articulatia cotului. Ca raspuns la un traumatism minor, sau, uneori, fara nici un motiv evident, acest punct de inserare se inflameaza.

O persoana cu epicondilita mediala are inflamatia epicondilului medial. Epicondilul medial este parte a osului humerus, langa cot. Tendoanele ataseaza muschii antebratului la epicondilul medial. Utilizarea obositoare a muschilor antebratului poate provoca inflamarea osului unde tendoanele se ataseaza la epicondilul medial. Cele mai multe cazuri de epicondilita mediala se remediaza in 4-6 saptamani, cu tratament si odihna.

Diagnostic si Tratament

Terapia va include o varietate de exercitii de reconditionare pentru muschi / tendon, incepand cu consolidarea muschilor flexor-pronatori. Consolidarea va incepe incet, cu exercitii ce ajuta la extinderea gamei de miscare precum inainte. Dupa exercitiile de consolidare, gheata este un remediu comun.

...