Empiem (acumulare de puroi în piept)


Piept | Pneumologie | Empiem (acumulare de puroi în piept) (Disease)


Empiem reprezinta prezenta de puroi in spatiul pleural, care se afla intre suprafata exterioara a pulmonar si peretele toracic. Puroiul se dezvolta intre plamani si cavitatea toracica, caz in care aceasta poate afecta functia pulmonara. Bacteriile care cauzeaza acumularea pot provoca daune la alte parti din corp la fel de bine.

Formarea de empiem este conventional impartita in trei faze: exudative, fibrinopurulent si organizat. In timpul fazei exudativa, puroiul se acumuleaza. Aceasta este urmata de faza de fibrinopurulenta in care exista loculatie din lichidul pleural (crearea de buzunare de puroi). In faza finala de organizare exista potential pentru blocarea pulmonar de cicatrici.

Simptomele unei empiem includ febra, frisoane, dureri in piept si care se agraveaza cu respiratie profunda si este de multe ori mai rau pe o parte a pieptului. Alte simptome includ dificultati de respiratie, respiratie suieratoare, si tuse.

Cauze si factori de risc

Empiemul este de multe ori o complicatie a pneumoniei cauzate de bacterii, cum ar fi pneumonie Streptococcus, Staphylococcus aureus, Haemophilus sau gripa de tip b (gripa H. )

Diagnostic si Tratament

Tratamentul include drenarea puroiului. Acest lucru poate fi realizat cu un tub de piept (toracostomie). Antibioticele sunt date pentru a ucide bacteriile.

...