Endocardită (infecţia valvelor inimii)


Piept | Cardiologie | Endocardită (infecţia valvelor inimii) (Disease)


Endocardita este o infectie a endocardului sau valvelor inimii. Endocardul este membrana care captuseste suprafetele interioare ale inimii.

Cauze si factori de risc

Endocardita poate aparea la persoanele care au anumite boli de inima pre-existente. Fara tratament medical, infectia poate afecta grav sau chiar poate distruge valvele inimii. Unele proceduri stomatologice si chirurgicale cresc riscul de endocardita, deoarece bacteriile pot fi introduse in fluxul sanguin. Endocardita este, de asemenea, cunoscuta sub numele de endocardita infectioasa sau endocardita bacteriana.

O inima normala are o captuseala buna, ceea ce face dificil pentru bacterii sa ajunga la ea. Cu toate acestea, persoanele cu boli cardiace congenitale pot avea o zona aspra in mucoasa inimii cauzata de presiunea de la o deschidere anormala sau o supapa permeabila. Chiar si dupa o interventie chirurgicala, zone aspre pot ramane cauza formarii de tesut cicatricial sau patch-uri utilizate pentru a redirectiona fluxul de sange. Aceste zone accidentate din interiorul inimii sunt locuri primitoare, oportune pentru bacterii pentru a se forma si inmulti.

Pacientii cu endocardita pot dezvolta:

(1) febra,

(2) oboseala,

(3) frisoane,

(4) slabiciune

(5) dureri articulare si musculare,

(6) transpiratii nocturne,

(7) edem (colectarea de fluid) in picior (picioare) si abdomen,

(8) stare de rau,

(9) dificultati de respiratie, si

(10) ocazional, leziuni mici ale pielii.

Diagnostic si Tratament

Optiunile de tratament includ: o terapie de patru pana la opt saptamani de antibiotice, medicamente anticoagulante, cum ar fi aspirina sau warfarina pentru a trata formarea cheagurilor de sange, interventii chirurgicale pentru a repara daunele grave la nivelul tesutului cardiac; interventii chirurgicale pentru a repara sau inlocui valve sever avariate sau dispozitive cardiace distruse precum valve protetice.

...