Supraexpunere la cald (hipertermie)


Cap | Medicină generală | Supraexpunere la cald (hipertermie) (Disease)


Expunerea la caldura poate provoca crampe de caldura, epuizarea de caldura, si accident vascular cerebral de caldura. Accidentul vascular cerebral de caldura poate provoca daune la inima si creier si duce la moarte. Tinerii, cei foarte in varsta, cei cu boli cronice, precum si in stare de ebrietate sunt cei mai sensibilo.

Hipertermia este o temperatura ridicata corpului din cauza faptului ca termoreglarea a esuat. Hipertermia apare atunci cand organismul produce sau absoarbe mai multa caldura decat poate disipa. Atunci cand temperaturile ridicate ale corpului sunt suficient de ridicate, hipertermia este o urgenta medicala si necesita tratament imediat pentru a preveni invaliditate sau deces.

Simptomele depind de severitatea bolii caldura.

Simptomele bolii de caldura usoare pot include ameteli, umflarea, dureri musculare usoare si greata. Simptomele de epuizare de caldura includ uscaciunea gurii, pielea uscata, sete excesiva, febra, stare de slabiciune, dureri de cap, dureri musculare severe, greata, palpitatii, varsaturi, slabiciune si oboseala.

Cauze si factori de risc

In caz de accident vascular cerebral de caldura severa, persoana poate deveni confuza sau ostila, si poate parea in stare de ebrietate. Ritmul cardiac si rata respiratiei va creste (tahicardie si tahipnee) datorita scaderii presiunii sangelui si incercarilor de a furniza oxigen suficient inimii pentru organism. Scaderea tensiunii arteriale poate provoca apoi vasele de sange sa se contracte, rezultand intr-o culoare pala a pielii, sau albastruie, in cazuri avansate de accident vascular cerebral de caldura. Unii oameni, in special copiii mici, pot avea convulsii.

In cele din urma, pe masura ce organele incepe sa cedeze, apar pierderea cunostintei si moartea.

Diagnostic si Tratament

Hipertermia poate fi prevenita, in multe cazuri, prin utilizarea de aer conditionat si de ventilatie, precum si prin garantarea faptului ca persoanele vulnerabile beau apa in plus. In cazuri de urgenta de hipertermie, injectii cu solutie salina si racirea rapida a organismului pot fi necesare. De asemenea, este cunoscuta sub numele de insolatie si prostratie termica.

...