Abces epidural


Partea inferioară a spatelui | Neurologie | Abces epidural (Disease)


Abcesul epidural este o infectie a mucoasei exterioara a creierului si a maduvei spinarii. Dura este garnitura exterioara a creierului si a maduvei spinarii. Infecsiile se pot dezvolta in afara acestui strat de tesut. Infectia poate ajunge la zona, fie direct, cum ar fi, dupa o punctie lombara, fie prin fluxul de sânge. Aceste infectii sunt foarte grave si pot duce la paralizie si / sau leziuni ale creierului.

Simptome neurologice depind de localizarea abcesului si pot include:

(1) Scaderea capacitatii de a muta orice parte a corpului

(2) Pierderea de senzatie în orice zona a corpului, sau schimbari anormale în senzatie

(3) Slabiciune.

Cauze si factori de risc

Infectia este de obicei cauzata de bacterii (Staphylococcus aureus este cel mai frecvent), dar poate fi cauzata de ciuperci. Poate fi din cauza altor infectii in organism, sau de germeni care se raspandesc prin sange. Cu toate acestea, la unii pacienti, nici o alta sursa de infectie nu este gasita.

Cauzele abcesului epidural al coloanei vertebrale: dureri de spate, febra, slabiciune, amorteala, pierderea controlului vezicii urinare sau intestinului. Cauzele abcesului epidural al creierului: dureri de cap, varsaturi, febra, stare de confuzie, slabiciune.

Diagnostic si Tratament

Scopul tratamentului este de a vindeca infectia si a reduce riscul de leziuni permanente. Tratamentul include, de obicei antibiotice si chirurgie. În cazuri rare, doar antibioticele sunt folosite. Antibioticele sunt de obicei administrate printr-o vena (IV) timp de cel pu?in 4 - 6 saptamâni. Cu toate acestea, unele persoane ar putea avea nevoie sa le ia pentru un timp mai indelungat, în functie de tipul de bacterii si severitatea bolii. Chirurgia este, de obicei, necesara pentru a drena sau elimina abcesul. În plus, chirurgia este adesea necesara pentru a reduce presiunea asupra maduvei spinarii sau a creierului, si pentru a preveni pierderea în continuare a functiei creierului.

...