Hematom epidural


Cap | Neurologie | Hematom epidural (Disease)


Dura este membrana care inconjoara creierul si maduva spinarii. Sangerarea epidurala, cum ar fi hemoragii subdurale si subarahnoidiana, sunt sangerari extra-axiale, care apar in afara tesutului cerebral, in timp ce hemoragiile intra-axiale, inclusiv hemoragiile intraventriculare si intraparenchimale apar in cadrul acestuia.

Alte manifestari vor include slabiciunea extremitatilor de pe aceeasi parte ca si leziunea, din cauza de compresie de CRU-uri pe partea opusa a leziunii, si o pierdere de camp vizual pe partea laterala a leziunii, ca urmare a compresiei posterioare arterei cerebrale pe partea laterala a leziunii.

Cauze si factori de risc

O persoana cu un hematom epidural are o colectie de sange intre dura mater si craniu. Colectia de sange pune presiune pe creier, care poate provoca functionarea defectuoasa. Hematoamele epidurale sunt rare, si sunt cel mai frecvent cauzate de un traumatism cranian.

Fracturi ale osului temporal, o parte subtire a craniului (la tampla), sunt de obicei asociate cu hematom epidural. Hematoamele epidurale pot fi, de asemenea, prezente de-a lungul maduvei spinarii, unde pot provoca sindromul de compresie epidurala.

Diagnostic si Tratament

Hematoamele epidurale se pot prezenta cu o perioada de luciditate imediat dupa trauma si o intarziere a simptomelor. Dupa ce hematomul epidural incepe sa se formeze, acesta incepe sa comprima structurile intracraniene care pot afecta NC III. Acest lucru poate fi vazut in examenul fizic prin pupila fixa si dilatata pe partea laterala a prejudiciului. Ochiul va fi pozitionat in jos si in afara, ca urmare a necontracararii inervatie NC VI.

Drenajul sangelui este necesar si necesita o interventie chirurgicala. Medicamente pentru a preveni convulsiile sunt date, precum si orice anomalie de coagulare a sangelui trebuie inversata. In cazul in care umflarea creierului este severa, medicamente pentru a reduce umflarea (manitol), pot fi administrate.

...