Reacţie alergică


General sau altele | Alergie şi Imunologie | Reacţie alergică (Disease)


Descriere

O reactie alergica este raspunsul hipersensibil a sistemului imunitar al unei persoane alergice la o substanta. Reactiile alergice apar ca o reactie a sistemului imunitar al unei persoane de a substantelor în mod normal inofensive din mediu.

Simptome si semne de o reactie alergica includ orice, unii, sau mai multe dintre urmatoarele variante: pielea: iritatie, roseata, mâncarime, umflare, aparitia de vezicule, plângând, cruste, eruptii cutanate, eruptii, urticarie sau (umflaturi senzatia de mâncarime sau welts); plamâni: respiratie suieratoare , senzatie de constrictie, tuse, sau dificultati de respiratie; cap: umflarea sau umflaturi pe fata si pe gat, pleoape, buzelor, limbii, sau a gâtului, raguseala de voce, dureri de cap; nas: nas înfundat, rinoree, stranut, ochii: rosu, mâncarimi, umflarea, sau apos sau umflarea zonei din jurul fetei si ochilor; stomac: durere, greata, varsaturi, diaree, diaree sau sanguinolenta; altele: durere oboseala, dureri în gât.

Cauze si factori de risc

O substanta care provoaca o reactie se numeste un alergen. Orice poate fi un alergen: praf, polen, plante, medicamente, cum ar fi ibuprofenul, sulfamide, cum ar fi sulfametoxazol si trimetoprim, codeina, amoxicilina, alimente (alergii alimentare includ comune crustacee creveti si alte, arahide), muscaturi de insecte, cum ar fi de la tantari sau albine , parul de animale, virusi, bacterii sau sunt exemple de alergeni.

Reactii pot sa apara într-un singur loc, cum ar fi o eruptie mic de piele localizate, mancarimi ale ochilor, umflaturi fetei, sau peste tot, ca într-o eruptie cutanata tot corpul, cum ar fi urticarie sau (urticarie).

Diagnostic si Tratament

Pentru reactii alergice tipice, un medic va examina pacientul si de a pune întrebari despre simptomele si calendarul acestora. Testele de sange si radiografii sunt necesare, în cazul unor circumstante neobisnuite.

Tratamente pentru alergii includ evitarea alergenilor cunoscute, utilizarea de medicamente cum ar fi antihistaminice, care împiedica în mod special reactii alergice, steroizi care modifica sistemul imunitar, în general, si medicamente cum ar fi decongestionante care reduc simptomele.

...