Apendice epiploic


Abdomen | - Altele | Apendice epiploic (Disease)


Apendicele epiploic este o afectiune rara, benigna, inflamatie auto-limitata a apendicelui epiploic. Auto-limitata inseamna ca starea are o limita cu privire la modul de agravare care se poate obtine. Apendicele epiploic reprezinta pungi mici de peritoneu umplut cu grasime si situate de-a lungul colonului si in partea superioara a rectului.

Acestea sunt in principal anexate la piesele transversale si sigmoid de colon, cu toate acestea, functia lor este necunoscuta. .

Simptomele sunt dureri abdominale inferioare de la usoare pana la severe. Durerea poate fi in zona de jos, de mijloc, sau dreapta a abdomenului. Aceasta durere este uneori descrisa ca ascutita sau junghi. Exista, uneori, greata si varsaturi. Deoarece apendicele epiploic este extern la colon, durerea poate fi foarte limitata si izolata de tranzitul intestinal sau producerea de gaze. Unii oameni au raportat senzatie de balonare.

Aceste simptome pot imita cele ale apendicitei acute, diverticulitei, sau colecistitei. Studiile initiale de laborator sunt de obicei normale. Este de obicei diagnosticat incidental la scanare CT, care se efectueaza pentru a exclude conditii mai grave.

Cauze si factori de risc

Apendicita epiploica pare a fi cauzata numai de interferente fizice cu apendicele epiploic. Aceasta ingerinta este sub forma de torsiune sau tensiune. In timp ce cauza acestei tensiuni / torsiuni este necunoscuta, conditia este auto-limitata si, astfel, nu este periculoasa. Se pare ca torsiunea este mai probabila la apendice epiploic anormal de lung sau mai mare.

Diagnostic si Tratament

Apendicita epiploica nu are nevoie de nici o interventie medicala, cum ar fi tratamentul cu antibiotice sau interventii chirurgicale. Durerea, cu toate acestea, poate fi destul de severa si poate fi tratata cu anestezice. Conditia ar trebui sa imbunatateasca intre 4 pana la 14 zile, dar multi pacienti au vazut o imbunatatire semnificativa in termen de 7 zile.

...