Disfuncţie erectilă (impotenţă)


Pelvis/Bazin | Urologie | Disfuncţie erectilă (impotenţă) (Disease)


Disfunctia erectila, de asemenea, cunoscuta sub numele de impotenta, este incapacitatea de a obtine sau de a sustine o erectie pentru o activitate sexuala satisfacatoare.

O erectie a penisului este efectul hidraulic de sânge care intra si este pastrat în oranismele gen burete din cadrul penisului. Procesul este adesea initiat ca urmare a excitarii sexuale, atunci când semnalele sunt transmise de la creier la nervii din penis.

Disfunctia erectila este descrisa atunci când o erectie este dificil sa se produca.

Cauze

Exista diferite cauze circulatorii, inclusiv modificarea canalelor de potasiu voltaj-dependente, ca si în intoxicarea cu arsenic din apa potabila. Cele mai importante cauze organice sunt bolile cardiovasculare si diabet, probleme neurologice (de exemplu, traumatisme in chirurgia prostatectomiilor), a insuficientelor hormonale (hipogonadism) si efecte adverse de droguri.

A fost crezut ca disfunctiile erectile au fost de origine psihologica, dar acum se stie ca majoritatea cazurilor sunt cauzate de o problema fizica.

Diagnostic si tratament

Impotenta psihologica este în cazul în care erectie sau penetrare esueaza din cauza gândurilor sau sentimentelor (din motive psihologice), mai degraba decât imposibilitatea fizica; acest lucru este oarecum mai putin frecvent, dar de multe ori poate fi ajutat. În special în impotenta psihologica, exista un raspuns puternic la tratamentul placebo. Disfunctia erectila poate avea consecinte psihologice grave. ...