Acalazie esofagiană (disfuncţie musculară)

Abdomen | Gastroenterologie | Acalazie esofagiană (disfuncţie musculară) (Disease)


Acalazia esofagiana este o boala rara a muschilor esofagului. Esofagul este tubul care uneste gura cu stomacul. Acalazia apare atunci cand sfincterul esofagian inferior nu reuseste sa se relaxeze si sa permita trecerea alimentelor în stomac. Cauza tulburarii este necunoscuta, si este mai frecventa la pacientii mai în vârsta.

Principalele simptome ale acalaziei sunt disfagie (dificultate la înghitire), regurgitarea alimentelor nedigerate, dureri în piept în spatele sternului, si pierderea in greutate. Disfagia tinde sa devina treptat mai severa în timp si sa implice atât fluide, cat si solide. Unele persoane pot experimenta, de asemenea, tusea atunci când stau într-o pozitie orizontala. Durerile în piept experientate, de asemenea, cunoscute sub numele de spasme cardiace si dureri în piept non-cardiace, pot fi adesea confundate cu un atac de cord. Acestea pot fi extrem de dureroase în unele suferinte. Alimentele si lichidele, inclusiv saliva, sunt pastrate în esofag si pot fi inhalate în plamâni (aspiratie).

Cauze si factori de risc

Cauza este necunoscuta. Teorii privind legatura de cauzalitate invoca infectie, ereditatea sau o anomalie a sistemului imunitar care provoaca organismul în sine de a deteriora esofagul (boala autoimuna).

În acalazie exista imposibilitatea sfincterului inferior de a se relaxa si de a se deschide pentru a permite trecerea alimentelor în stomac. În cel putin jumatate dintre pacienti, presiunea sfincterului inferior de odihna (presiunea sfincterului în jos atunci când pacientul nu este la înghitire), este, de asemenea, anormal de mare. În plus fata de anomaliile sfincterului inferior, musculatura jumatatii inferioare a doua treimi din corpul esofagului nu se contracta în mod normal, undele peristaltice nu apar, si, prin urmare, alimentele si saliva nu sunt propulsate jos in esofag si în stomac.

Diagnostic si Tratament

Tratamentele pentru acalazie includ medicamente pe cale orala, întinderea sfincterului esofagian inferior (dilatarea), interventii chirurgicale pentru a reduce sfincterul (esofagomiotomie), precum si injectarea toxinei botulinice (Botox) in sfincter. Toate cele patru tratamente reduc presiunea în interiorul sfincterului esofagian inferior, pentru a permite trecerea mai usoara a alimentelor din esofag in stomac.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».