Rinită alergică


Ureche, Nas | Alergie şi Imunologie | Rinită alergică (Disease)


descriere

Rinita alergica este o colectie de simptome, mai ales în nas si ochi, care apar atunci cand respiri în ceva la ce sunteti alergic, cum ar fi praful, firele de par, veninul de insecte, polen.

Simptomele care apar la scurt timp dupa ce ati intrat în contact cu substanta sunteti alergic la pot include: mancarimi ale nasului, gurii, ochilor, gâtului, piele, sau în orice zona; probleme cu mirosul, curgerea nasului; stranutul. Simptomele care se pot dezvolta mai tarziu includ: congestie nazala, tuse, urechi înfundate si simt al mirosului scazut, durere în gât, cercurile intunecate de sub ochi, oboseala si iritabilitate, probleme de memorie si dureri de cap si a incetinirea gândiri.

Cauze si factori de risc

Alergiile sunt frecvente. Expunerile ereditate si de mediu pot contribui la o predispozitie la alergii. Rinita alergica poate fi sezoniera sau perena.

Rinita alergica sezoniera apare în special în timpul sezoanelor de polen. Ea nu se dezvolta, de obicei, pâna dupa vârsta de 6 ani. Rinita alergica perena apare pe tot parcursul anului. Acest tip de rinita alergica este frecvent observata la copiii mai mici.

Diagnostic si Tratament

Unele tulburari pot fi legate de alergii. Acestea includ eczeme si astm. Testele de alergie poate dezvalui substantele care declanseaza simptomele.

Testarea cutanata este metoda cea mai comuna de testare alergie. Cel mai bun tratament este de a evita ceea ce cauzeaza simptomele alergice. Acesta poate fi imposibil sa se evite complet toate declanseaza, dar o persoana poate lua de multe ori masuri pentru a reduce expunerea.

Tratamente pentru rinita alergica includ: antihistaminice, corticosteroizi, decongestionante sau altele. ...