Alergie oculară

Ochi | Oftalmologie | Alergie oculară (Disease)


Alergia oculara, sau conjunctivita alergica, este o boala care afecteaza milioane de oameni. Este o afectiune care poate aparea singura, dar de multe ori însoteste simptomele alergiei nazale, cum ar fi stranutul si un nas înfundat. Si, în timp ce majoritatea oamenilor trateaza simptomele alergiei nazale, ignora de multe ori senzatia de mâncarime, ochii rosii si umezi.

Persoanele cu conjunctivita alergica sezoniera noteaza, de obicei, debutul simptomelor în timpul primaverii si toamnei, si descriu frecvent simptome de rinita alergica. Simptomele includ mancarimi ale ochilor, senzatie de arsura a ochilor si lacrimare excesiva. În unele cazuri, oamenii observa sensibilitate la lumina si viziunea neclara. Ochii sunt de obicei rosii, iar pleoapele pot deveni umflata. Când interiorul pleoapei (conjunctiva), este, de asemenea, umflat, ochii pot avea un aspect apoas, gelatinoas.

Cauze si factori de risc

Alergenii care pot fi prezenti în interior sau în aer liber poate provoca alergii oculare. Cei mai comuni alergeni din aer în aer liber sunt polenul, iarba, copacii si buruienile. Persoanele care sunt sensibile la acesti alergeni sufera de conjunctivita alergica sezoniera, cel mai frecvent tip de alergie oculara.

Parul de animale, acarienii si mucegaiurile sunt cei mai comuni alergeni de interior. Acesti alergeni de interior pot declansa simptome pentru unii oameni pe tot parcursul anului, ducand la conjunctivita alergica perena.

Diagnostic si Tratament

Daca evitarea alergenilor nu ajuta in prevenirea simptomele de conjunctivita alergica, unele persoane beneficiaza de usurare prin comprese reci pe ochi, si solutii cu înlocuitori lacrima. Cu toate acestea, medicamente pot fi necesare pentru a trata simptomele. Medicamente pentru conjunctivita alergica includ antihistaminice orale si picaturi pentru ochi.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».