Traumatism la ochi (leziune)


Ochi | Oftalmologie | Traumatism la ochi (leziune) (Disease)


Descriere

O persoana cu un traumatism ocular are deteriorat structura ochiului, cauzate de o accidentare. Prejudiciului poate implica globul, suprafata ochiului, capace, oase sau pielea d in jurul ochilor. Un corp strain in ochi si o abraziune corneana sunt doua dintre cele mai frecvente leziuni oculare.

Simptomele unei leziuni oculare pot include dureri de ochi, umflarea zonei din jurul ochilor, înrosirea ochilor, sânge care acopera suprafata ochiului, si senzatia ca ceva este în ochi. Alte simptome includ vedere incetosata, vedere dubla, pierderea vederii, lacrimare excesiva, si alinierea anormala a ochilor.

Cauze si factori de risc

Leziuni fizice sau chimice ale ochiului pot fi o amenintare grava la adresa viziunii, daca nu este tratata corespunzator si în timp util. Cea mai evidenta prezentare a leziunilor oculare este roseata si durere a ochilor afectati.

Organismele straine intraoculare nu provoaca durere, din cauza lipsei de terminatii nervoase din umoarea vitroasa si retina, care poate transmite senzatii de durere. Ca atare, camerele generale sau de urgenta trebuie sa se refere cazurile care implica segmentul posterior al ochiului sau organismelor straine intraoculare la un oftalmolog. În mod ideal, unguentele nu vor fi folosite atunci când se refera la un oftalmolog, deoarece diminueaza capacitatea de a efectua o examinare aprofundata a ochilor.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul depinde de prejudiciu, dar pot include: antibiotice topice, steroizi actualitate, sau interventii chirurgicale.

...