Laceraţie a pleoapei (tăietură în piele)


Ochi | Oftalmologie | Laceraţie a pleoapei (tăietură în piele) (Disease)


Descriere

Laceratii pleoapelor poate fi superficiala sau profunda. Laceratii profunde cu interesarea placa tarsal necesita reparatii oftalmologic. Laceratii pleoapelor care se extind prin marja de capac necesita, de asemenea, reparatii oftalmologic.

Simptomele pot include lacerarea a pleoapelor, durere oculara, vedere încetosata.

Cauze si factori de risc

Numeroase mecanisme de traumatism facial contondent si penetrant poate duce la rani pleoapelor. Chiar si obiecte aparent inofensive contondente la locul de munca poate provoca rani pleoapelor în muncitori cu experienta.

Laceratii pleoapelor poate (1) implica marja de capac, care necesita o tehnica sutura meticulos; (2) sa fie extramarginal sau (3) duce la pierderea tesutului.

Diagnostic si Tratament

Gestionarea corecta include urmatoarele: excluzând orice prejudiciu de însotire a globului, cu exceptia unui corp strain, protejarea corneei, mentinând dinamica adecvate capac, si optimizarea cosmesis.

Tratamentul poate include:

(1) În cazul în rana este simplu, astfel cum sunt stabilite de catre medicul copilului dumneavoastra, taiat va fi suturata (cusute). Picaturi de anestezic local poate fi pus în ochi si injectat în tesutul înainte de sutura. Suturile vor fi, de obicei scos cinci la sapte zile dupa un prejudiciu.

(2) sedare sau anestezie generala poate fi necesara pentru copiii mai mici, necooperanti.

(3) Pentru laceratii mai mari, sau daca exista vreo implicare a ochiului, un oftalmolog poate fi consultat pentru a evalua si trata rana.

...