Laceraţie a feţei (tăietură în piele)


Piele | Medicină generală | Laceraţie a feţei (tăietură în piele) (Disease)


Descriere

Laceratii faciale pot fi simple sau complexe. Laceratii complexe pot implica pierderea de tesut si poate necesita reparatii chirurgie plastica. Laceratii care se extind perpendicular pe liniile normale de exprimare lasa cicatrici mai vizibile si necesita închiderea meticuloase. Facial cazute este prezenta în cazul în care nervii care stau la baza sunt raniti.

Cauze si factori de risc

O persoana cu o sfâsiere are o taietura, sau lacrima, în piele, cauzata de o accidentare. Laceratii poate implica, de asemenea, structuri care se afla sub piele, cum ar fi muschii, tendoanele, vasele de sange si nervii,. Atunci când medicul evalueaza o sfâsiere faciale, va fi important pentru a determina daca sfâsiere a ranit un nerv în fata.

Leziuni faciale au potentialul de a provoca mutilare si pierderea functiei, de exemplu, orbirea sau dificultati de miscare maxilarului poate avea ca rezultat. Desi este rareori viata în pericol, traumatism facial poate fi, de asemenea, de moarte, deoarece aceasta poate provoca sangerari severe sau interventia cailor respiratorii; astfel o preocupare principala de tratament este asigurarea ca cailor respiratorii este deschis si nu a amenintat, astfel încât pacientul poate respira.

Diagnostic si Tratament

Suturi pentru a repara laceratie. Pentru a reduce formarea de cicatrice unele rani faciale necesita un sistem de închidere 2 straturi, cu suturi absorbabile profunde plasate în primul rând, apoi suturi cutanate. Laceratii faciale ar trebui sa fie reparate în termen de 24 de ore pentru a preveni infectia, cu 12 de ore fiind ideale. În timp ce de asteptare pentru tratament sfâsierea poate fi curatat cu jet de apa si acoperit cu tifon sau cu o cârpa curata. Presiune pe rana poate fi aplicat pentru a opri sangerarea. O lovitura tetanosului poate fi necesara în cazul în care ultima a fost împuscat mai mult de 5 ani pentru o rana murdar sau mai mult de 10 ani pentru o rana curata.

...