Imposibilitate de a creşte

General sau altele | Pediatrie | Imposibilitate de a creşte (Disease)


Imposibilitatea de a creste, se refera la un copil al carui crestere este semnificativ mai mica decat cea a colegilor.

Copiii care nu reusesc sa creasca par a fi mult mai mici sau mai scunzi decat alti copii de aceeasi varsta. Adolescentii pot sa nu aibe schimbarile obisnuite care apar la pubertate. Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca modul in care copiii cresc si se dezvolta variaza.

Simptomele incapacitatii dea creste includ: inaltime, greutate, circumferinta capului nu se potrivesc diagramelor standard de crestere; greutatea este mai mica decat percentila a treia (dupa cum se mentioneaza in graficele de crestere standard) sau 20% sub greutatea ideala pentru inaltimea lor; cresterea poate fi incetinita sau oprita dupa o curba de crestere stabilita anterior.

Cauze si factori de risc

Imposibilitatea de a prospera rezultata din probleme medicale (probleme cromozomiale, deficit de hormon tiroidian, probleme de organe, leziuni ale creierului sau a sistemului nervos central, probleme cardiace sau pulmonare, anemie sau alte boli de sange, probleme gastro-intestinale, pe termen lung, gastroenterita, paralizie cerebrala, infectii pe termen lung (cronice), tulburari metabolice, complicatii ale sarcinii si greutatea mica la nastere) sau factori din mediul inconjurator, cum ar fi abuzul sau neglijarea.

In general, rata de schimbare in greutate si inaltime pot fi mai importante decat masuratorile de crestere reale. Copiii care nu reusesc sa creasca pot avea urmatoarele intarziate sau lente: (1) aptitudini fizice, cum ar fi rostogolirea, statul in picioare si mersul pe jos; (2) abilitatile mentale si sociale; (3) caracteristicile sexuale secundare (intarziate la adolescenti) .

Imposibilitatea de a creste in copilaria timpurie, uneori, duce la moarte, si in copilaria mai mare este un marker important care staa la baza bolii. Cauzele incapacitatatii de a creste sunt, probabil, mai multe, inclusiv alergii alimentare nerecunoscute care sa conduca la refuzul de alimente si varsaturi, tulburari metabolice, si boli nediagnosticate.

Diagnostic si Tratament

Scopul este de a identifica incapacitatea de a creste si de a determina cauza cresterii sarace. Medicul verifica inaltimea copilului, greutatea, si marimea capului, si urmareste aceste masuratori folosind graficele de crestere. Evaluarea istoriei prenatale, istoria nasterii si mediul de acasa sunt, de asemenea, efetuate. Teste specifice de dezvoltare pot fi, de asemenea, efectuate. Alte teste de sange si imagistica sunt facute pentru a identifica tulburare.

Terapie are drept scop imbunatatirea starii de nutritie si inversarea cauzei principale. In cazul in care factorii psihosociali sunt implicati, tratamentul implica educarea parintilor si imbunatatirea mediului de acasa.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».