Anevrism de arteră femurală


Picioare | Ortopedie | Anevrism de arteră femurală (Disease)


Artera femurala este situata in zona inghinala. Anevrismele (largirea arterei), pot aparea in aceasta locatie. Pacientii au rareori simptome datorate anevrismelor arterei femurale, iar acestea sunt, de obicei, descoperite la examenul fizic de rutina de catre un medic.

Cei mai multi oameni nu stiu ca au un anevrism al arterei femurale, in special in cazul in care acesta este mic. Cu toate acestea, altii pot experimenta simptome. In functie de marimea anevrismului, o persoana poate fi capabila sa simta un nod real. Acest nod poate pulsa. Un alt simptom sunt crampele in picior in timp ce efectueaza exercitii. In contrast cu un simptom in timpul activitatii fizice este durerea in picior in repaus. Deoarece anevrismul poate comprima un nerv, este posibil sa aveti dureri sau amorteala in picior. In cazuri extreme, este posibil sa aveti gangrena, din cauza blocarii severe a fluxul de sange.

Cauze si factori de risc

Cauza anevrismului arterei femurale este necunoscuta. El tinde sa apara la barbati si femeile in varsta (mai frecvente la barbati) si anevrisme arterei femurale sunt frecvent bilaterale.

Diagnostic si Tratament

Repararea chirurgicala este de obicei cu succes, durabila, si poate fi efectuata cu un risc acceptabil de scazut. Cea mai buna metoda de reparare implica o incizie la nivelul coapsei, indepartarea anevrismului arterei femurale si reconstructia fluxului sanguin la picior folosind fie o vena sau o artera artificiala (artera protetica). Desi stenturi au fost folosite pentru acest reparare, este mult mai putin obisnuit sa faca acest lucru si rezultatele de reparare folosind o artera protetica au un rezultat atat de bun, incat majoritatea specialistilor nu recomanda plasarea unui stent intr-o zona de extremitate inferioara, care este destinat circulatiei si indoirii.

...