Hernie femurală (hernie inghinală)


Pelvis/Bazin | Urologie | Hernie femurală (hernie inghinală) (Disease)


O hernie care impinge prin canalul care contine artera femurala si vena in partea din fata a coapsei superioare. Herniile reprezinta exteriorizarea unui organ (sau parte din organ, de obicei ansa intestinala) din cavitatea in care se gaseste in mod normal, printr-un punct slab sau defect parietal in stratul muscular al acelei cavitati.

Cel mai frecvent simptom al unei hernii femurale este umflatura dureroasa sau nod, format din intestin, care este prezent sub piele langa coapsa. Simptome suplimentare de hernie femurala poate include dureri abdominale, umflarea abdomenului, constipatie, umflarea abdomenului, febra, greata si varsaturi. Barbatii cu o hernie femurala pot avea umflarea scrotului.

Cauze si factori de risc

Hernia apare cand o parte din continutul cavitatii peritoneale, in general anse de intestin subtire, se angajeaza printr-un defect al peretelui sau printr-o fisura in stratul muscular si ajung subtegumentar. Herniile femurale sunt considerate hernii de slabiciune si apar in special la pacientii obezi, malnutriti sau varstnici. Aparitia herniei este favorizata de orice conditie care creste presiunea in cavitatea abdominala, cum ar fi: tusea cronica (in special in cazul pacientilor fumatori), constipatie cronica. Sarcina poate favoriza aparitia herniilor femurale.

Diagnostic si Tratament

Terapie depinde de severitatea herniei. Tratamentul include: medicamente anti-inflamatorii nonsteroidale / AINS (ibuprofen, naproxen), medicamente pentru durere, cum ar fi acetaminofen, brau, si / sau reparatii chirurgicale. Repararea chirurgicala este necesara in cazul incare intestinul este obstructionat sau primeste numai furnizare de sange limitata (strangulata).

...