Sindromul alcoolismului fetal


Abdomen | Obstetrică și Ginecologie | Sindromul alcoolismului fetal (Disease)


Descriere

Un copil nascut dintr-o mama care bea alcool în timpul sarcinii poate avea probleme incluse într-un grup de tulburari numite tulburari de spectru de alcool fetale (FASDs).

Acestea sunt cele mai grave efecte care pot aparea atunci cand o femeie bea în timpul sarcinii, si include moartea fatului. Copiii nascuti au caracteristici anormale faciale si probleme de crestere si sistemul nervos central (SNC), inclusiv retard mintal.

Cauze si factori de risc

Principalul efect al sistemului de consultanta agricola este deteriorarea permanenta a sistemului nervos central, în special la creier. Dezvoltarea celulelor creierului si structurile pot fi malformate sau au o dezvoltare întrerupta de expunere la alcool prenatal, acest lucru poate crea o serie de deficiente primare cognitive si functionale (inclusiv memorie slaba, deficite de atentie, comportament impulsiv), precum si handicap secunodar (de exemplu, predispozitiile la probleme de sanatate mintala si a dependente de droguri). Expunerea la alcool prezinta un risc de leziuni cerebrale fetale în orice moment în timpul sarcinii, deoarece dezvoltarea creierului este în curs de desfasurare pe tot parcursul sarcinii.

Cele mai multe dintre caracteristicile sistemului de consultanta agricola sunt variabile. Acestea pot sau nu pot fi prezente într-un anumit copil. Cu toate acestea, cele mai comune si coerente implica cresterea, performanta, inteligenta, cap si fata, schelet, si inima copilului.

Cresterea este diminuata. Greutatea la nastere este diminuata. Cresterea longitudinala este evidenta pe masuratorile de lungime in copilarie si de picioare in înaltime mai tarziu, in copilarie. Inteligenta este diminuata. IQ-ul mediu este 60.

Capul este mic (microcefalice) si este evident la compararea circumferintei capului copilului cu cea a unui copil normal pe un grafic de crestere. Gradul de obicei de microcefalie, în acest sindrom este clasificat ca usoare pâna la moderate. Este în primul rând din cauza unor defectiuni de crestere a creierului. Consecintele nu sunt nici usoare, nici moderate.

Diagnostic si Tratament

Nu exista nici un leac pentru sindromul alcoolismului fetal, pentru ca sistemul nervos central (SNC), creeaza un handicap permanent, dar tratamentul este posibil. Terapia depinde de amploarea acestui prejudiciu, precum si simptomele experimentate, dar pot include: programe speciale de educatie si consiliere de familie.

...