Febră (temperatură crescută)


Cap | Medicină generală | Febră (temperatură crescută) (Disease)


Febra se refera la o crestere a temperaturii corpului. Din punct de vedere tehnic, orice temperatura a corpului peste masura orala normala a 98. 6 F (37 C) sau temperatura normala rectala de 99 F (37,2 C) este considerata a fi crescuta.

Cu toate acestea, acestea sunt medii iar temperatura normala a corpului cuiva ar putea fi de fapt o F (0,6 C) sau mai mult peste sau sub medie a temperaturii corpului F. 98. 6 poate varia, de asemenea, pana la 1 F (0,6 C) de-a lungul zilei.

Odata cu cresterea temperaturii corpului apare un sentiment de frig iar odata ce termperatura a ajuns la o cota stabila, apare senzatie de caldura.

Cauze

O febra poate fi cauzata de mai multe motive, de la benigne la potential grave. Momentan nu sunt argumente pro si contra aparitiei febrei, iar problema este controversata.

Hiperpirexia este o febra cu o altitudine extrema a temperaturii corpului mai mare sau egal cu 41. 5° C (106. 7° F). O astfel de temperatura inalta este considerata o urgenta medicala, deoarece poate indica o afectiune grava care sta la baza sau sa conduca la efecte secundare semnificative. Cea mai frecventa cauza este o hemoragie intracraniana.

O febra este de obicei insotita de un comportament de boala, care consta in letargie, depresie, anorexie, somnolenta, hiperalgezie, precum si incapacitatea de a se concentra.

Diagnostic ?i Tratament

Cu exceptia unor temperaturi foarte ridicate, tratamentul pentru a reduce febra nu este de multe ori necesar. Cu toate acestea, medicamente antipiretice pot fi eficiente la scaderea temperaturii, care poate imbunatati confortul persoanelor afectate.

...