Alterare a stării mentale şi confuzie


Cap | Neurologie | Alterare a stării mentale şi confuzie (Disease)


Starea mentala alterata se refera la schimbarile generale în functionarea creierului, cum ar fi confuzie, amnezie (pierderea memoriei), pierderea de vigilenta, pierderea de orientare (nu constientizeaza de sine, timp sau loc), defecte in judecata sau de gândire, lipsa de emotie, tulburarile de perceptie, aptitudini psihomotorii si comportament.

Cauze si factori de risc

În timp ce o stare mentala alterata este, evident, caracteristica unui numar de tulburari psihice si emotionale, afectiunile medicale si leziunile care determina leziuni ale creierului pot provoca, de asemenea, modificari ale statusului mental. Confuzie, letargie, delir, dementa, encefalopatia si sindrom cerebral organic sunt toti termenii care au fost folositi pentru a se referi la conditiile caracterizate prin schimbari de stare mentale.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru schimbarea statusului mental cu confuzii în principal consta în terapie cu medici de specialitate. Scopul terapiei este de a inversa problema ofensatoare, sustine semnele vitale, si pentru a proteja pacientul de la autoagresiune. Tratamentul poate include: oxigen, sedare, medicamente anti-greata, intubatie mecanica si fluide intravenoase. În cazul în care se suspecteaza o infectie antibiotice pot fi prescrise.

...