Fibrom

Pelvis/Bazin | Ginecologie | Fibrom (Disease)


Fibroamele sunt cele mai comune tumori benigne la femei si, de obicei gasite in timpul varstei de mijloc si tarzii de reproducere. In timp ce majoritatea fibroamelor sunt asimptomatice, ele pot creste si provoca menstruatii grele si dureroase, act sexual dureros, si frecventa urinara si de urgenta. Unele fibroame pot interfera cu sarcina, desi acest lucru pare a fi foarte rar.

Metroragia este cel mai comun simptom al fibromului. In cazul in care tumorile sunt aproape de mucoasa uterina, sau pot interfera cu fluxul sanguin la mucoasa, acestea pot provoca menstruatii grele, dureroase, prelungite sau spotting intre menstruatie. Femeile cu sangerari excesive din cauza fibroamelor pot dezvolta anemie feripriva. Fibromul uterin care se deterioreaza poate provoca, uneori, dureri severe, localizate.

Fibroamele pot provoca, de asemenea, o serie de simptome, in functie de marimea lor, amplasarea in uter, si cat de aproape sunt de organele pelvine adiacente. Fibroamele mari pot provoca: presiune, durere pelvina, presiunea asupra vezicii urinare, cu urinari frecvente sau chiar obstructionate, presiune asupra rectului, cu dureri in timpul defecatiei.

Cauze si factori de risc

Fibroamele sunt excrescente sau tumori benigne care se formeaza in interiorul uterului. In jur de 4 din 10 femei de peste 40 de ani vor avea fibroame. Nu se stie de ce se dezvolta fibroamele, dar se crede ca hormonii sexuali, estrogen si progesteron, joaca un rol cheie. Acest lucru se datoreaza faptului ca fibroame rareori cresc la fete inainte de pubertate si femei dupa menopauza. Fibroamele pre-existente se pot opri in crestere si se pot micsora chiar la femei dupa menopauza.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru o tumora uterina depinde de tipul de tumora. Tratamentul poate include terapie hormonala, interventii chirurgicale pentru a elimina tumora, histerectomie, chimioterapie, si radioterapie.

...You can connect with us directly at anytime

You can connect with us through any social network (LinkedIn, Facebook, X/Twitter) - or else Easy & Quick way to connect via email us at « contact@iValueHealth.NET ».