Laceraţie a degetului (tăieturi pe piele)


Piele | Medicină generală | Laceraţie a degetului (tăieturi pe piele) (Disease)


Descriere

Sfâsierea degetului este o taietura pe deget. Laceratii de deget poate fi simple, implicând doar pielea, sau complexe cu un prejudiciu a tendoanelor, nervilor si / sau vaselor de sânge. Odata cu ranirea tendoanelor apare slabiciunea degetului, si cu leziuni ale nervilor este apare senzatie de amorteala dincolo de laceratie.

Simptomele de o sfâsiere includ durere, sângerare, umflaturi, vânatai. Agravarea roseata, umflaturi, si sensibilitate în jurul valorii de un sfâsierea sunt semne ale unei infectii a pielii, numita celulita.

Cauze si factori de risc

Laceratii sunt cauzate atunci când un obiect loveste pielea si provoaca o rana sa se deschida. În functie de o varietate de caracteristici (unghi, forta, obiecte), unele laceratii pot fi mai grave decât altele, ajungând în masura în tesuturi profunde si ducând la hemoragii grave.

Diagnostic si Tratament

Laceratii simple necesita închiderea doar a pielii. Laceratii mai complexe pot necesita repararea tendoanelor, sau nerviilor. Laceratii la deget ar trebui sa fie reparate în termen de 12 de ore pentru a preveni infectia. În timp ce de asteptare pentru tratament sfâsierea poate fi curatat cu jet de apa si acoperit cu tifon sau cu o cârpa curata. O vaccinare cu tetanos poate fi necesara în cazul în care ultima a fost vaccinat mai mult de 5 ani pentru o rana murdar sau mai mult de 10 ani pentru o rana curata.

În majoritatea cazurilor, tratamentul pentru a rupturilor include irigare rana, rana de curatare, si reparatii rupturilor. Tratament suplimentar pentru rani poate include un vaccin tetanic, antibiotice, si medicamente pentru durere.

...