Corp străin în vagin


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Corp străin în vagin (Disease)


Unele obiecte sunt proiectate pentru utilizarea in vaginul unei femei. Acestea includ tampoane vaginale, supozitoare, si medicamente adiministrate prin vagin. Altele nu sunt destinate sa fie introduse si pot fi introduse accidental sau intentionat. Medicii mentioneaza obiectele gasite in vagin ca si corpuri straine. Aceste corpuri straine pot produce simptome sau pot fi asimptomatice pentru perioade lungi de timp.

Obiectele mici introduse in vagin, nu produc, in general, durere. Obiecte neobisnuite, in general, cele mai mari decat diametrul vaginal obisnuit, poate provoca dureri din cauza distensiei. Alte obiecte pot provoca dureri din cauza marginilor ascutite. In timp ce o varietate de simptome pot rezulta dintr-o corp strain in vagin, cele mai frecvente simptome sunt sangerare sau secretii urat mirositoare. Simptomele mai putin frecvente pot include durere sau disconfort urinar.

Simptomele care apar cu un corp strain vaginal includ dureri vaginale, scurgeri vaginale, mancarime vaginalq. Simptomele pot include dureri in timpul urinarii, urinare scazuta, sau cresterea frecventei urinare.

Cauze si factori de risc

Rar se produce o infectie sistemica, cu exceptia, cazurilor precum immunocompromisie severa sau perturbare a peretelui vaginal cu infectii secundare. Perforarea prin vagin in cavitatea abdominala poate duce, de asemenea, la simptome acute abdominale.

Diagnostic si Tratament

Daca un obiect strain a fost plasat in vagin si poat fi inca acolo, medicul trebuie sa fie informat. Ocazional, o femeie poate sa isi introduca un tampon, dar apoi sa fie in imposibilitate de a-l scoate din vagin. Indepartarea unui corp strain poate reprezenta cea mai buna metoda de ingrijire. In cazul in care o persoana plaseaza un obiect in vagin si apoi nu este in masura sa-l elimine, este necesara prezentarea la medic.

Obiecte neobisnuite pot necesa sa fie eliminate cu ajutorul sedarii sau anesteziei, in scopul de a evita durerea. Unele departamente de urgenta permit sedarea si eliminarea in departamentul de urgenta fara a merge la o sala de operatie.

...