Infecţie fungică


Piele | Dermatologie | Infecţie fungică (Disease)


O persoana cu o eruptie fungica pe piele are o supracrestere de ciuperci pe suprafata pielii. Locatiile cele mai frecvente includ picioare si vintrele. Exemplele includ pecingine, atlet pe picior, si mancarimea jock. Eruptiile cutanate fungice raspund cel mai bine la tratamentul cu creme antifungice ce nu necesita prescriptie medicala.

Tipuri de infectii ale pielii fungice: tinea pedis, infectiile unghiilor (unguium Tinea), pecingine a inghinala (Tinea cruris), pecingine a corpului (tinea corporis), herpesul scalpului (tinea capitis), infectii fungice, intertrigo, pitiriazis versicolor, Candida albicans.

Simptomele si aspectul infectiei fungice de piele depind de tipul de ciuperca parte corpului afectata. Infectii micotice ale pielii pot cauza eruptii cutanate, cu o varietate de aspecte diferite. Unele sunt rosii, solzoase si cu mancarime. Altele pot produce o pelicula, similar cu pielea uscata. Ciuperca poate afecta doar o singura zona sau mai multe zone ale corpului. Infectiile micotice ale pielii sunt impartite in grupuri diferite, in functie de ce tip de ciuperca este implicat. Ciupercile cresc fie ca drojdie fie ca mucegai. Ciupercile cauzeaza adesea boli la om, prin inhalarea sporilor in plamani, sau prin contact pe piele.

Simptomele unei eruptii cutanate fungice includ senzatie de mancarime si eruptii cutanate roz sau rosii, care au o frontiera ridicata sau solzoasa. Eruptiile cutanate fungice se raspandesc lent si pot aparea mai inchise decat pielea din jur.

Cauze si factori de risc

Infectiile micotice ale pielii afecteaza de obicei pielea pentru ca ele traiesc de pe keratina, o proteina care alcatuieste pielea, parul si unghile. Infectiile fungice ale scalpului pot duce la caderea parului. Eruptii cutanate fungice sunt uneori confundate cu alte afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul si eczemele.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru o eruptie micotica pe piele include crema antifungica, medicamente fungice pe cale orala si antihistaminice pentru mancarime.

...