Gardnerella vaginalis


Pelvis/Bazin | Obstetrică și Ginecologie | Gardnerella vaginalis (Disease)


O femeie cu vaginita bacteriana are iritatii si inflamatii ale mucoasei vaginale din cauza unei supracresteri de bacterii. In mod normal, bacteriile si ciupercile traiesc in vagin, fara a provoca simptome. Bacterii Gardnerella sunt cele mai frecvente cauze de vaginita bacteriana.

Gardnerella Vaginalis reprezinta o bacterie anaeroba ce face parte, in mod normal, din flora bacteriana vaginala. Nefiind un mediu steril, vaginul prezinta o flora formata din 5 pana la 15 specii de bacterii diferite si este dominata, in general, de Lactobacillus Acidophilus insa aceasta nu este o regula general valabila, bacteria dominanta putand sa varieze in functie de etapele ciclului menstrual sau de ecosistemul vaginal propriu fiecarei femei.

In momentul in care flora bacteriana este modificata apar dezechilibre iar microorganismele potential patogene se vor dezvolta in exces. In aceste conditii este posibil sa apara o infectie determinata de unul dintre organismele potential patogene, Gardnerella Vaginalis.

Cauze si factori de risc

Gardnerella vaginalis este o infectie vaginala cauzata de cresterea exagerata a bacteriilor vaginalis Gardnerella. Aceasta tulburare este, de asemenea, numita vaginita bacteriana. Lasata netratata, poate provoca infectii ale trompelor si a uterului (boala inflamatorie pelvina / PID), si poate duce la probleme de fertilitate.

Diagnostic si Tratament

In timp ce e de obicei izolata in culturi genitale, se poate, de asemenea, detectata in probe de sange, urina, si din faringe. G. vaginalis se transmite sexual. Diagnosticul se realizeaza prin prelevarea unei culturi.

Tratamnetul consta in ovule, de cele mai multe ori ginecologul prescrie metronidazol.

...