Boala de reflux gastroesofagian


Abdomen | Gastroenterologie | Boala de reflux gastroesofagian (Disease)


Descriere

Boala de reflux gastroesofagian este cauzata de refluxul acidului si sucurilor gastrice in esofag, tubul ce uneste gatul cu stomacul.

Boala de reflux gastroesofagian se produce atunci cand relaxarea sfincterului esofagian inferior se produce intr-un moment nepotrivit (in alt moment decat al inghitirii alimentelor) si se mentine deschis pentru o perioada indelungata. In mod normal sfincterul se deschide pentru cateva secunde in timpul inghitirii.

Cauze si factori de risc

Se poate produce in timpul sarcinii si afecteaza adesea persoane supraponderale. GERD este de obicei cauzata de schimbari in bariera intre stomac si esofag, inclusiv relaxarea anormala a sfincterului esofagian inferior, care detine in mod normal, partea de sus a stomacului inchis; expulzarea de reflux gastric de la esofag, sau o hernie hiatala. Aceste modificari pot fi permanente sau temporare (tranzitorii).

Aceste simptome de GERD necomplicate sunt pirozis, regurgitare, si greata.

Complicatiile de GERD includ ulcere si stricturi ale esofagului, esofag Barrett, tuse si astm, inflamarea gatului si laringelui, inflamatie si infectie a plamanilor, si colectarea de lichid in sinusuri si a urechea medie.

Diagnostic si Tratament

GERD poate fi diagnosticat sau evaluat de un proces de tratament, endoscopie, biopsie, X-ray, examinarea gatului si laringelui, testarea motilitatii esofagiene, studii de golire a stomacului, si perfuzia de acid esofagian.

GERD este tratat cu modificari in stilul de viata, antiacide, antagonistii histaminergici (blocante H2), inhibitori ai pompei de protoni (IPP), medicamentre pentru motilitate, bariere de spuma, chirurgie, si endoscopie.

...