Boala de reflux gastroesofagian (GERD)


Abdomen | Gastroenterologie | Boala de reflux gastroesofagian (GERD) (Disease)


Refluxul este o refulare anormala de lichid intr-un pasaj din cauza unor defectiuni de inchidere completa a iesirii pasajului. Un tip comun de reflux este de regurgitare de lichid acid din stomac. De asemenea, uneori, cunoscut sub numele de reflux de acid, boala de reflux gastro-esofagian (GERD) este regurgitarea de lichid acid din stomac in esofag.

Simptomele de GERD necomplicate sunt pirozis, regurgitare, si greata.

Cauze si factori de risc

Refluxul continutului gastric in esofag se produce datorita inchiderii deficitare a valvei ce desparte esofagul inferior de stomac (sfincterul esofagian inferior). GERD poate inflama esofagul, ducand la arsuri la stomac din cauza esofagita. Se poate produce in timpul sarcinii si afecteaza adesea persoanele supraponderale. Boala de reflux gastroesofagian se produce atunci cand relaxarea sfincterului esofagian inferior se produce intr-un moment nepotrivit (in alt moment decat al inghitirii alimentelor) si se mentine deschis pentru o perioada indelungata. Aceste modificari pot fi permanente sau temporare (tranzitorie).

Complicatiile de GERD includ ulcere, esofag Barrett, tuse si astm, inflamarea gatului si a laringelui, inflamatie si infectie a plamanilor, si colectarea de lichid in sinusuri si in urechea medie.

Diagnostic si Tratament

GERD poate fi diagnosticat printr-un proces de tratament, endoscopie, biopsie, raze X, examinarea gatului si laringelui, testarea motilitatii esofagiene, studii de golire a stomacului, si a perfuziei de acid esofagian.

GERD este tratat cu modificari in stilul de viata, antiacide, antagonistii histaminergici H2 blocante, inhibitori ai pompei de protoni (IPP), medicamente pentru motilitate, bariere spuma, chirurgie, si endoscopie.

...