Sângerare gastro-intestinală


Abdomen | Gastroenterologie | Sângerare gastro-intestinală (Disease)


Descriere

Sângerarea gastro-intestinala este sângerarea care apare oriunde in tractul digestiv, numit, de asemenea, tractul gastro-intestinal, care curge de la gura la anus. Sângele poate fi prezent in voma sau scaun. În functie de unde provine sângerarea, sangele poate fi vizibil, ceea ce înseamna ca acesta poate fi detectat doar prin teste de laborator. Severitatea variaza de hemoragia gastro-intestinala între indivizi, în functie de cauza.

Cauze si factori de risc

Cauzele comune pentru hemoragia gastro-intestinale includ ulcer peptic, diverticulita, boli inflamatorii intestinale, angiodysplasia, si polipi intestinali. Sângerare poate fi lenta si persistenta cauzand anemie rapid, si extinsa, de unde rezulta o viata traita in boala.

În timp ce hemoragiile gastro-intestinale pot fi minore, aceasta poate duce, de asemenea, la conditii severe, care sunt caracterizate prin sângerare prelungita. În aceste cazuri, complicatiile grave, cum ar fi, de soc, se pot dezvolta. Hemoragiile gastro-intestinale pot aparea, de asemenea, de la cancer la nivelul tractului digestiv.

Diagnostic si Tratament

Hemoragiile gastro-intestinale pot varia de la sângerare microscopic, în cazul în care cantitatea de sange este de asa natura încât sa poata fi detectat numai prin teste de laborator, la o sângerare masiva în cazul în care sângele este de culoare rosu aprins si se poate dezvolta hipovolemia si socul. Sânge poate aparea negru, mai degraba decât rosu, rezultând în voma (cafea) sau scaun.

Tratamentul pentru sângerarea gastro-intestinala depinde de cauza de baza. Tratamentul pentru sângerarea gastro-intestinala poate include fluide intravenoase, transfuzii de sânge, inhibitori ai pompei de protoni, si GI superioare si inferioare GI endoscopie pentru a controla sangerarea. Chirurgia poate fi necesara în cazurile mai severe, care nu pot fi controlate cu endoscopie.

...