Perforare gastro-intestinală (gaură în intestin)


Abdomen | Gastroenterologie | Perforare gastro-intestinală (gaură în intestin) (Disease)


Descriere

Perforatie gastro-intestinala este o penetrare completa a peretelui de stomac, intestin subtire sau intestinul gros, rezultând în continutul intestinal care se varsa în cavitatea abdominala. Perforarea a rezultatelor din intestine potential de contaminare bacteriana a cavitatii abdominale (o afectiune cunoscuta sub numele de peritonita).

Perforarea de stomac poate duce la un produs chimic peritonita cauza scurgeri de acid gastric. Perforarea oriunde de-a lungul tractului gastro-intestinal este o urgenta chirurgicala.

Cauze si factori de risc

O persoana cu un intestin perforat are o gaura in peretele stomacului, intestinului subtire, intestinului gros sau. Intestinului perforat permite produselor alimentare sau scaun pentru a scurge in abdomen. Cauzele intestinului perforat includ leziuni abdominale, boli inflamatorii intestinale, ulcer peptic, cancerul colorectal, si diverticulita.

Atac brusc de durere în epigastru la dreapta liniei mediane, în caz de perforatie a ulcerului duodenal. În caz de ulcer gastric durerea este in epigastru. Nu exista antecedente de durere de arsura în epigastru, meteorism si dispepsie. Istoria consumului de droguri, fara aportul suficient de alimente pot fi prezente. În caz de dureri de perforatie intestinala porneste de la site-ul de perforare, viscerala, iar apoi se raspandeste peste tot abdomenul. În orice caz, exista de bord ca rigiditatea abdomenului, sensibilitate, si sensibilitate de rebound. Dupa ce cândva abdomen devine tacut, sunetele inimii pot fi auzite peste tot. Pacientul se opreste trece flatus si miscare, abdomen balonat este.

Diagnostic si Tratament

Teste de sânge si CT scanare sunt de facut pentru a determina cât de grava este perforarea.

Tratamentul pentru un intestin perforat necesita interventie chirurgicala pentru a repara gaura din stomac sau intestin. Tratamentul include: fluide intravenoase, antibiotice intravenoase, insertie tub nasogastric, spitalizare, chirurgicale si de reparatii emergente.

...