Pareză


Abdomen | Gastroenterologie | Pareză (Disease)


Descriere

O persoana cu gastropareza are o afectiune cronica în cazul în care stomacul ia mai mult timp decât în mod normal pentru a împinge alimentele în intestinul subtire. Simptomele primare ale gastropareza sunt greata si varsaturile. Alte simptome ale gastropareza includ dureri abdominale, balonare, satietate precoce (senzatie de plin rapid atunci când manânca), si, în cazuri severe, pierderea in greutate din cauza aportului redus de o alimentare din cauza a simptomelor. Aportul redus de produse alimentare si restrictii a tipurilor de alimente care sunt consumate poate duce la deficiente nutritionale.

Varsaturi de gastropareza apare de obicei dupa mese, cu toate acestea, cu gastropareza severa, varsaturi pot sa apara fara sa manânce din cauza pur si simplu la acumularea de secretii din stomac. Varsaturi caracteristica se întâmpla de mai multe ore dupa o masa atunci când stomacul este dilatat la maxim de prezenta alimentelor si a secretiilor stimulate de masa. Deoarece actiunea macinare a stomacului este absent, alimente vomitat de multe ori ramâne în bucati mai mari si este usor de recunoscut.

Cauze si factori de risc

Gastropareza este cauzata de ceva care distruge nervul vag, care stimuleaza muschii stomacului de a contracta. Alimentare pot, de asemenea, întari în mase solide, numite bezoars, care ar putea provoca greata, varsaturi, si, uneori, obstructie în stomac. Acest lucru poate fi periculos în cazul în care bloca trecerea alimentelor în mic.

Cea mai frecventa cauza de gastropareza este diabetul, care poate deteriora nervii in intreg organismul. Alte cauze posibile includ anorexie nervoasa si bulimia nervoasa si de deteriorare a nervului vag. Gastropareza a fost de asemenea asociata cu diverse boli ale tesutului conjunctiv, cum ar fi sclerodermia si sindromul Ehlers-Danlos, precum si conditiile neurologice, cum ar fi boala Parkinson. Aceasta poate sa apara, de asemenea, ca parte a unei tulburari mitocondriale.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru gastropareza poate include scaderea în greutate, suplimente de vitamine si mese mici, frecvente. Alte masuri includ o dieta saraca in grasimi, dieta scazut de fibre, medicamente pentru greata, si medicamente pentru a încuraja golirea stomacului.

...