Anxietate generalizată


Cap | Psihiatrie | Anxietate generalizată (Disease)


descriere

Tulburare de anxietate generalizata (GAD) provoaca îngrijorare care sufera sale cronice si exagerate si de tensiune care par a avea nici un motiv substantial. Persoanele cu tulburare de anxietate generalizata isi fac griji de multe ori excesiv de sanatate, bani, familie, sau locul de munca, si anticipeaza continuu dezastre.

Desi DGA poate fi insotita de depresie, abuz de substante, sau alte tulburari de anxietate, este de obicei o usoara depreciere, cu exceptia cazurilor severe. În general, persoanele cu aceasta tulburare nu: se simt prea limitat în setarile sociale; simt prea limitat la locul de munca; evita anumite situatii.

Urmatoarele sunt cele mai frecvente simptome ale DGA. Cu toate acestea, fiecare individ poate avea simptome diferite.

Simptomele pot include:

(1) Probleme de somn

(2) Tremur

(3) Spasme

(4) tensiune musculara

(5) Dureri de cap

(6) Iritabilitate

(7) Transpiratie (8) Bufeuri de caldura

(9) Ameteala si / sau dificultati de respiratie, etc

Cauze si factori de risc

Tulburarile de anxietate sunt frecvente probleme de sanatate mentala care afecteaza multi oameni. Aproximativ 25 la suta din populatie au o tulburare de anxietate, care justifica un tratament la un moment dat în viata lor si un alt 25 la suta au anxietatile mai putin grave, cum ar fi teama de paianjen si serpi.

Unele cercetari sugereaza ca DGA poate rula în familii, si ar putea creste, de asemenea, mai rau in timpul stresului. GAD, de obicei, începe la o vârsta mai frageda, iar simptomele se pot manifesta mult mai lent decât în majoritatea altor tulburari anxioase.

Persoanele cu aceasta tulburare dau seama, de obicei, ca anxietatea lor este mai intensa decât justifica situatia, dar nu se pot scapa de aceste preocupari irationale.

Diagnostic si Tratament

Tratamente pentru GAD includ medicamente si terapie cognitiv-comportamentala.

...