Gingivită (inflamaţia gingiilor)


Gura | Odontologie | Gingivită (inflamaţia gingiilor) (Disease)


Durerea gingiilor sunt o problema comuna care afecteaza o multime de oameni, dar o parte din motivul pentru care sunt atat de comune este faptul ca acestea pot avea orice numar de cauze, ceea ce le face destul de greu de diagnostict si explicat.

Simptomele gingivitei sunt oarecum de non-specifice si se manifesta in tesutul gingival ca semne clasice ale inflamatiei:

(1) gingii umflate

(2) gingii rosu deschis sau violet

(3) gingii care sunt sensibile sau dureroase la atingere

(4) gingii ce sângereaza sau sângereaza dupa periaj

Cauze

Durerea gingiilor este un simptom comun al leziuni herpetice pe gingii care pot rezulta din leziuni bucale, infectii virale, stres emotional, modificari hormonale, un sistem imunitar slabit, sau o dieta saraca in substante nutritive.

Durerea gingiilor este, de asemenea, un simptom comun al bolilor gingivale. Inflamatia gingiilor (gingivita) si parodontoza se caracterizeaza prin infectarea gingiilor, sângerare si durere. Dureri de gingie rezulta, de asemenea de la inflamatia si sensibilitatea excesului de lichid (edem), în tesuturile gingivale.

Cauze mai putin comune ale gingiilor inflamate sunt deficiente de vitamine si de o boala rara cunoscut sub numele de sindrom Behcet. Aceasta tulburare cauzeaza inflamatia cronica in vasele de sange in intregul organism si poate provoca leziuni la nivelul gurii printre care gingiile dureroase. Durerea de gingie poate fi un semn al unei boli grave. Adresati-va imediat medicului daca durerea persista.

Diagnostic si Tratament

Unele moduri usoare de a trata si de a combate gingiile inflamate includ: mentinerea unei igiene orale sanatoase, mentinerea gingiile lubrifiate prin clatire cu apa rece, dupa fiecare masa, o dieta lichida si semilichida pâna dispare inflamatia gingivala, folosirea de medicamente pentru clatiri bucale, utilizarea ceaiului de plante pentru a clati gura.

...