Sindromul Guillain Barrem, slăbiciune musculară


General sau altele | Ortopedie | Sindromul Guillain Barrem, slăbiciune musculară (Disease)


Descriere

Sindromul Guillain-Barré este o tulburare neurologica în care sistemul imunitar al organismului ataca partea sistemului nervos periferic. Debutul poate fi destul de brusc si neasteptat. Tulburarea se poate dezvolta peste câteva zile, sau poate dura pâna la câteva saptamâni. O persoana traieste mai mare slabiciune în primele doua saptamâni dupa ce simptomele apar.

Tulburarea se caracterizeaza prin slabiciune simetrica care afecteaza, de obicei, nivelul membrelor inferioare în primul rând, si rapid progreseaza într-un mod ascendent. Pacientii observa, în general, slabiciune la nivelul picioarelor lor, se manifesta ca picioarele de cauciuc sau a picioarelor, cu amorteala sau furnicaturi. Slabiciunea progreseaza ascendent, de obicei, pe perioade de ore sau zile, bratele si muschii faciali devin, de asemenea, afectate. Cel mai frecvent, nervii cranieni mai mici pot fi afectati, ceea ce duce la slabiciune bulbara, disfagie orofaringiana (salivare, sau dificultate la înghitire si / sau mentinerea caile respiratorii deschise) si dificultati respiratorii. Cei mai multi pacienti necesita spitalizare si aproximativ 30% necesita asistenta ventilator pentru tratamentul de insuficienta respiratorie de tip II. Slabiciunea faciala este, de asemenea, comuna.

Cauze si factori de risc

Sindromul pare a fi declansat de boli acute virale sau bacteriene, cum ar fi infectii respiratorii sau gastro-intestinale, care apar cu pana la trei saptamani mai devreme.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru sindromul Guillain-Barre include plasmafereza, imunoglobuline, terapie fizica, si ventilatie mecanica.

...