Fractură a mâinii


Mâini | Ortopedie | Fractură a mâinii (Disease)


Descriere:

O fractura (ruptura) poat aparea în oricare dintre oasele mâinii. Fiecare os este numit. Fractura poate fi simpla (doua fragmente) sau omogenizata, (mai multe fragmente). Fractura poate fi închisa (fara ruptura în piele) sau deschisa (compusa) în cazul în care exista o ruptura în piele peste fractura. Fracturile pot fi complicate fiind implicate articulatiile la fiecare capat al osului (intra-articulare fractura). Fracturile pot sa apara ca parte a unui prejudiciu mai complex în cazul în care nu au existat daune in alte tesuturi, cum ar fi tendoane, nervi si vase de sange.

Cauze si factori de risc:

Cele mai multe fracturi la mana apar ca urmare a unui traumatism direct la mâna. De obicei un obiect, fie cade pe mâna sau mâna loveste un obiect. Când mana este fracturata apar simptome frecvente care includ: durere, edem, o deformare palpabila, dificultati de miscare a degetelor.

Fracturile de mâna sunt o plangere frecventa la departamentul de urgenta si sunt cele mai frecvente fracturi ale corpului. Gestionarea corecta la evaluarea initiala a leziunilor la mâna pot preveni o cantitate semnificativa de morbiditate si dizabilitate.

Diagnostic si tratament:

Tratamentul va depinde de natura fracturii sustinuta, aceasta cuprinde o evaluare a osului, care este implicat, locul de fractura în os, deformarea locului, daca mai mult de un os a fost rupt, precum si orice alte leziuni asociate, care au avut loc. Un chirurg ortoped va trebui sa reduca locul fracturii si sa aplice o atela sau gips turnat. În unele cazuri, poate necesita si interventie chirurgicala.

...