Laceraţie a mâinii (tăietură în piele)


Mâini | Medicină generală | Laceraţie a mâinii (tăietură în piele) (Disease)


Descriere

Ranirii cu obiecte ascutite la mana, degetele si degetul mare sunt foarte frecvente. Cele mai multe sunt leziuni destul de minore, dar este important ca aceste leziuni sunt corect evaluate si tratate. Exista mai multe structuri importante, în special tendoanele si nervii din mâna; în cazul în care aceste structuri sunt deteriorate, repararea meticuloasa si expert este necesara.

Simptomele de o sfâsiere includ durere, sângerare, umflaturi, vânatai si la piele. Agravarea roseata, umflaturi, si sensibilitate în jurul valorii de un sfâsierea sunt semne ale unei infectii a pielii, numita celulita.

Cauze si factori de risc

O persoana cu o sfâsiere are o taietura, sau lacrima, în piele, cauzata de o accidentare. Laceratii de mâna pot fi simple implicând doar pielea sau complexe, cu un prejudiciu de a tendoanelor, nervilor si / sau vaselor de sânge. Cu rani tendoanelor nu este slabiciunea mâinii si / sau degetele, si cu leziuni ale nervilor amorteala este experimentat dincolo laceratie.

Diagnostic si Tratament

În rani mâna, ca în majoritatea cazurilor, tratamentul pentru a rupturilor include irigare rana, rana de curatare, si reparatii rupturilor. Tratament suplimentar pentru rani poate include un vaccin tetanic, antibiotice, si medicamente pentru durere.

...