Tiroidita Hashimoto


Gât | Reumatologie | Tiroidita Hashimoto (Disease)


Tiroidita este inflamatia glandei tiroide. Tiroidita lui Hashimoto este cea mai comuna forma de tiroidita.

Simptomele tiroidiei lui Hashimoto includ intoleranta la frig, parul uscat, pielea uscata, umflarea gatului, extinderea tiroida glandei, letargie, temperatura scazuta a corpului, constipatie, pierderea poftei de mancare, slabiciune, oboseala, si cresterea in greutate.

Uneori, boala lui Hashimoto nu determina nici un simptom vizibil. Conditia poate fi descoperita in timpul investigatiilor pentru alte probleme medicale, probabil independente.

Cauze si factori de risc

Clasificata ca o boala autoimuna, tiroidita Hashimoto este rezultatul unei reactii autoimune, cu anticorpi ce ataca glanda tiroida. Cauza tiroiditei Hashimoto este necunoscut.

Glanda tiroida poate deveni ferma, mare, si lobulated in tiroidita lui Hashimoto, dar schimbarile din tiroida pot fi, de asemenea, nonpalpabile. In stadiile avansate ale bolii, pacientul poate avea un aspect de masca leu. Caracterizat de riduri adanci in fata, in jurul gurii si zona barbiei, si in jurul ochilor avand asemanarea unui leu.

Diagnostic si Tratament

Teste includ: teste de laborator, ecografia tiroidei, scanare tiroidiana si / sau o scanare CT.

Hipotiroidismul cauzat de tiroidita Hashimoto este tratat cu agenti de schimb de hormoni tiroidieni, cum ar fi levotiroxina sau extract tiroidian deshidratat. Un comprimat administrat o data pe zi, in general, mentine nivelurile normale de hormoni tiroidieni.

In cele mai multe cazuri, tratamentul trebuie sa fie luat pentru tot restul vietii pacientului. In cazul in care hipotiroidismul este cauzat de tiroidita lui Hashimoto, se recomanda ca nivelurile de TSH fi tinute sub 3. 0. Atata timp cat tiroida pacientului este activa, organismul va continua sa-l atace, iar acest lucru poate face ravagii asupra nivelurilor de TSH.

...