Pierdere a auzului


Ureche, Nas | Otorinolaringologie | Pierdere a auzului (Disease)


Descriere

O afectiune caracterizata printr-o pierdere a auzului care face imposibil pentru un individ de a întelege discursul prin ascultarea singur. Sau poate fi definita ca incapacitatea de a percepe intervalul normal de sunete audibile la un individ cu auzul normal.

Exista doua tipuri diferite de deficiente de auz, depreciere auz si deprecierea auzului sensorineural. Un al treilea tip este o combinatie a celor doua numita pierderea auzului mixta. Dificultati de auz sunt clasificate în functie de tipul lor - conductoare, neurosenzoriala sau ambele, prin gravitatea lor, precum si de vârsta de debut. În plus, o depreciere auz pot exista într-un singur ureche (unilateral) sau in ambele urechi (bilaterale).

Un afectarea auzului conductiv este prezent atunci când sunetul nu ajunge urechea interna, cohleea. Acest lucru poate fi din cauza canalului urechii externe malformatie, disfunctie a timpanului sau functionarea defectuoasa a oaselor urechii medii.

Pierderea auzului mixta este o combinatie a celor doua tipuri. Infectii ale urechii cronice, care este un diagnostic destul de comune ar putea duce într-un tambur ureche defect si / sau daune medii ossicle urechii.

Cauze si factori de risc

Pierderea auzului, surditate sau, pot fi prezente de la nastere (congenitale), sau pot deveni evidente mai tarziu in viata (dobândite). Distinctia între surditate dobândita si congenitala specifica numai în momentul în care apare surditate.

O hipoacuzie neurosenzoriala este una care rezulta din disfunctii ale urechii interne, cohleea, nervul care transmite impulsurile de la cohlee la centrul de auz în creier sau leziuni la nivelul creierului. Motivul cel mai comun pentru afectarea auzului neurosenzoriala este de deteriorare a celulelor de par din cohlee. Pe masura ce imbatranim, celulele de par degenerat si îsi pierd functia, si auzul nostru se deterioreaza.

Diagnostic si Tratament

Mai multe optiuni sunt disponibile pentru pierderea auzului, variind de la tratament medical pâna la dispozitive de ascultare, cum ar fi aparate auditive. Tratamentul depinde de cauza si severitatea de pierdere a auzului. Pentru pierderea auzului legata de vârsta, nu exista nici un leac, dar aparate auditive si alte dispozitive de ascultare ajuta la tratarea problemei si de a îmbunatati calitatea vietii.

Tratamentul medical, inclusiv medicamente si chirurgie, se recomanda pentru multe tipuri de probleme de auz, în special pierderea auzului conductiv. Cu toate acestea, chiar daca tratamentul medical nu este necesar pentru tipul dumneavoastra de pierdere a auzului, va recomandam foarte o vizita la un ORL-ist atât pentru un diagnostic clar de tipul de pierdere a auzului si consiliere de tratament.

...