Murmur la inima


Piept | Cardiologie | Murmur la inima (Disease)


O persoana care are un murmur cardiac, are un sunet suplimentar realizat de inima in fiecare bataie a inimii. Tipuri de sufluri includ: suflu sistolic, diastolic murmur, murmur continuu.

Cauze si factori de risc

Sunetele cardiace si suflurile cardiace sunt cauzate de fluxul de sange din inima. Un murmur cardiac este identificat prin ascultarea inimii cu un stetoscop. Murmurul inimii poate fi normal, sau poate fi cauzat de boli de inima.

Un murmur functional sau murmur fiziologic este un murmur cardiac, care este in primul rand, datorita conditiilor fiziologice in afara inimii, spre deosebire de defecte structurale din inima in sine. Suflurile functionale sunt benigne (un murmur nevinovat).

Sunetul familiar lub-dub a batailor inimii este cauzat de inchiderea ritmica a valvelor inimii cand sangele este pompat in si din aceste camere. Un murmur cardiac este un sunet cauzate de fluxul de sange din inima. In loc de lub-Dub, bataile inimii pot avea un sunet adaugat ca un zumzet, un whoosh sau un suflu. Cauza sunetului este vibratia de sange asa cum se misca prin inima, care este in mod normal, nedetectabila de stetoscop.

Diagnostic si Tratament

Toate murmurele sunt analizate pentru inaltime, volum, si durata. Ele sunt, de asemenea, clasificate in functie de intensitatea lor (pe o scara de la unu la sase, cu unu fiind foarte slab si sase fiind foarte tare).

Tratamentul pentru un murmur cardiac depinde de cauza de baza a murmurului. Tratamentul pentru un murmur cardiac poate include medicamente pentru a imbunatati pomparea inimii sau a ritmului cardiac, diluanti de sange, si chirurgie de valva.

...