Palpitaţii cardiace


Piept | Cardiologie | Palpitaţii cardiace (Disease)


Aritmia este un ritm cardiac anormal. Unele aritmii nu afecteaza starea generala de sanatate, in timp ce altele sunt mai grave si pun viata in pericol. Palpitatiile sunt senzatia sau gradul de constientizare a batailor inimii. Palpitatiile pot simti ca inima este la intrecere, uriasa sau sarind peste batai. Ele pot fi declansate de efort fizic, stres emotional, cofeina si nicotina. Palpitatiile sunt de obicei asociate cu un ritm cardiac anormal (aritmie).

O palpitatie este o anomalie a inimii, care variaza de la batai de multe ori neobservate ignorate sau batai cardiace accelerate la schimbari foarte vizibile, insotite de ameteli sau dificultati de respiratie. Palpitatiile inimii pot fi simptome de boli cum ar fi boala coronariana, astm, emfizem, si cancer pulmonar.

Aritmiile sunt modificari de stil si / sau de viteza ale ritmului cardiac normal. Unii pacienti sunt complet constienti de aritmii lor. Altii pot raporta simptome incluzand palpitatii, batai sarite sau senzatii de vibratii, ameteli, lesin, dispnee, sau dureri in piept.

In tahicardie si bradicardie, poate avea loc lipsa fluxului sanguin la nivelul creierului, arterelor coronare, sau restului corpului. Lipsa fluxului sanguin la nivelul creierului poate provoca ameteli sau pierderea constientei (sincopa). Lipsa alimentarii cu sange a arterelor coronare poate provoca dureri in piept sau presiune (angina pectorala). Aprovizionarea inadecvata de sange la restul corpului poate provoca slabiciune si dificultati de respiratie.

Cauze

Uneori, sistemul electric al inimii se poate defecta din cauza unei boli cardiace coronariene, produse chimice din sange (inclusiv unele medicamente), sau, uneori, pentru un motiv necunoscut. Modificari in sistemul electric al inimii poate provoca ritmuri cardiace anormale (aritmii).

Diagnostic si Tratament

Semnele vitale ale pacientului, cum ar fi pulsul si tensiunea arteriala sunt verificate si inima este ascultata pentru a verifica sunetele anormale, cum ar fi clicuri sau sufluri asociate cu anomalii valvulare.

In cazul in care palpitatiile sunt prezente la momentul vizitei la medic, o electrocardiograma (ECG) si un monitor cardiac, care inregistreaza ritmul cardiac pot ajuta la stabilirea diagnosticului.

Ingrijire pe termen lung pentru palpitatii in afara de schimbarea stilului de viata este medicatia. Tratamentul este specific pentru fiecare ritm si trebuie sa fie adaptat in mod individual pentru fiecare pacient.

...