Epuizare termică


Cap | Medicină generală | Epuizare termică (Disease)


Expunerea la cantitati anormale sau prelungite de caldura si umiditate, fara aport adecvat de lichide poate provoca diferite tipuri de boli induse de caldura. Crampe de caldura, epuizarea de caldura, si accident vascular cerebral de caldura sunt cunoscute colectiv sub forma de boli induse de caldura. Crampele de caldura sunt cel mai putin grave din cele trei, dar pot fi foarte dureroase si alarmante.

Simptomele de epuizare de caldura includ ameteli, uscaciunea gurii, transpiratie excesiva, sete excesiva, febra, slabiciune, dureri de cap, dureri musculare, greata, palpitatii, varsaturi, si de slabiciune si oboseala.

Cauze si factori de risc

Epuizarea de caldura este mult mai severa decat crampele de caldura si rezulta de la o pierdere de apa si sare in organism. Ea apare in conditii de caldura extrema si transpiratie excesiva, fara aport adecvat de lichide si inlocuire sare. Epuizarea de caldura apare atunci cand organismul este incapabil de a se raceasca in mod corespunzator si, daca este lasata netratata, poate progresa la accident vascular cerebral.

O persoana cu risc de epuizare de caldura ar trebui sa urmareasca urina eliminata pentru a monitoriza starea de hidratare. In cazul in care organismul este deshidratat, rinichii vor economisi apa, si fac urina concentrata, puternic mirositoare. Daca apa este prezenta suficient, urina se va transforma in clara.

Diagnostic si Tratament

Terapia pentru epuizarea de caldura depinde de severitatea simptomelor. Tratamentul include: racire activa, fluide intravenoase, corectarea eventualelor anomalii, chimia corpului si spitalizarea, daca este necesar.

...