Pinteni calcaneeni


Laba piciorului | Ortopedie | Pinteni calcaneeni (Disease)


Un pinten in calcai este excrescenta ascutita osoasa a osului de calcai (os calcaneu). Ele sunt atribuite inflamatiei locale, la introducerea tendoanelor tesuturilor moi sau fasciei in zona. Pintenii pot fi situati in partea din spate a calcaiului, sub calcai, sau sub talpa piciorului.

Simptomele majore constau in dureri in regiunea din jurul pintenului, care de obicei cresc in intensitate, dupa perioade prelungite de repaus. Pacientii pot raporta durere mai severa in calcai dimineata. Pacientii nu sunt capabili sa suporte greutatea de pe calcaiul afectat si nu poate efectua exercitii care implica alergare, mers pe jos sau ridicarea de greutate poate exacerba problema.

Cauze si factori de risc

Pintenii calcaneeni din partea din spate a calcaiului sunt frecvent asociati cu inflamatia tendonului lui Ahile (tendinita) si pot provoca sensibilitate si durere in partea din spate a calcaiului.

O portiune suplimentara de masa osoasa ce apare la calcai si este atasamentul de fascia plantara. Fascia plantara este o banda fibroasa care se intinde de la calcai pana la baza degetelor si are un rol important in mentinerea boltii plantare. Aproximativ 70% dintre pacientii cu fasciita plantara au un pinten calcaneean, dar unii pacienti nu resimt niciun disconfort.

Cazurile de fasciita plantara includ un prejudiciu picior, si alergatul pe suprafete dure, moi, sau deluroase.

Diagnostic si Tratament

Tratamentul pentru fasciita plantara poate include odihna, comprese reci, carje, tampoane cu perne la calcai, orteze, si medicamente nonsteroidal anti-inflamatorii pentru durere. Tratament suplimentar poate include terapie de unda de soc extracorporala.

Tratamentul chirurgical poate fi necesar pentru fascitis plantara severa.

...