Hemoragie (sângerare) în timpul sarcinii


Pelvis/Bazin | Ginecologie | Hemoragie (sângerare) în timpul sarcinii (Disease)


Hemoragie obstetricala se refera la sangerari abundente in timpul sarcinii, travaliului, sau postnatal. Sangerarea vaginala poate fi ?i externa, sau, mai rar, dar mai periculos, interna, in cavitatea abdominala. De obicei sângerarea este legata de sarcina în sine, dar unele forme de sângerare sunt cauzate de alte evenimente.

Cauze si factori de risc

Hemoragia în timpul sarcinii poate fi cauzata de multe lucruri, inclusiv un prejudiciu la uter, sângerare de reten?ie a placentei, tulburari de coagulare, rupturi uterine, sarcina ectopica, toxemia de sarcina (preeclampsie / eclampsie), placenta previa, avort spontan, sarcina molara, sau abruptie placentara. Aceasta poate fi fatala pentru mama si copil nenascut.

Hemoragia obstetricala este o cauza majora a mortalitatii materne. Evenimentul hemoragic cel mai frecvent este pierderea unei sarcini, un avort spontan. Sangerarea de la un avort timpuriu poate fi similar cu cel al unei menstruatii grele, dar mai târziu, o pierdere a sarcinii poate fi înso?ita de sângerare excesiva sau prelungita. O sarcina ectopica poate duce la sângerare, pe plan intern, care ar putea fi fatala daca nu este tratata.

Diagnostic ?i Tratament

Scopul terapiei este de a opri cauza de sângerare, asigurarea ca mama ?i copilul sunt sanato?i, ?i, daca este necesar, înlocuirea sange pierdut. Tratamentul includ transfuzii de sange, fluide intravenoase, monitorizare fetala ?i materna.

...